Vés al contingut

Comunicat de l’O3C davant el cessament de la Gemma Calvet i la supressió de l’Agència de Transparència de l’AMB

L’Observatori Ciutadà Contra la Corrupció denuncia el retrocés en la qualitat democràtica, transparència i lluita contra la corrupció que mostra el nou govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb la supressió de la seva Agència de Transparència i la destitució de la que ha estat la seva principal impulsora i directora Gemma Calvet.

Desmantellar l’Agència i dir que les seves funcions estaran sota el paraigües de l’Àrea d’Administració i Territori és negar la independència que de manera intrínseca han de tenir tots els organismes de control. Per tant, des de la ciutadania ho interpretem com un acte de prepotència que mostra amb total impunitat que a partir d’ara no es vetllarà pel compliment de les regles de joc democràtiques ni del bon govern , ans al contrari, doncs es reforçarà l’opacitat i blindatge de les males pràctiques internes que precisament l’Agència amb valentia i determinació havia ajudat a combatre.

La tasca de la seva Directora Gemma Calvet no mereixia aquesta destitució sino que ben el contrari mereix un gran agraïment i tot el reconeixement públic de la pròpia AMB i de la resta d’organismes de control que ja han lamentat enormement l’actual situació.

Des d’aquí ens dirigim i demanem a la totalitat dels membres de les quatre organitzacions polítiques que formen part del nou govern ( PSC, ERC, Junts i Barcelona en Comú) a revertir la situació i mantenir l’actual Agència i la seva Directora al capdavant.

L’objectiu de la nostra associació no és només denunciar fets com aquest i alertar a la ciutadania dels abusos del poder en matèria de corrupció i pràctiques de govern de baixa qualitat democràtica, sinó que també aspira a promoure la cultura de la integritat entre aquells que els han votat. No podem seguir exigint tan poc a qui hem votat, ni podem acceptar que es perdi amb un gest arbitrari des del poder, el que amb tant d’esforç persones com Gemma Calvet han aportat amb vocació de servei i professionalitat a l’interès general .

Barcelona , 29 juliol 2023

Comparteix: