Vés al contingut

Experiències internacionals en la lluita contra la corrupció

  • per

Experiències internacionals en la lluita contra la corrupció i en l'enfortiment de la integritat

S’han presentat experiències de lluita contra la corrupció en tres sistemes institucionals (Noruega, Eslovènia i Catalunya) amb diferències significatives en la seva solidesa i qualitat i també amb rerefons socials i culturals diversos.

Gro Skaaren-Fystro. De Transparency International Norway des del 2004. Ha participat en programes anticorrupció dirigits al sector públic i privat, a la societat civil i al sector humanitari a Noruega i internacionalment.

Goran Klemenčič. Advocat eslovè, expert internacional en el camp de les reformes contra la corrupció i l’estat de dret. Ministre de Justícia d’Eslovènia del 2014 al 2018, comissari en cap de la Comissió independent anticorrupció eslovena del 2010 al 2014 i secretari d’estat del ministeri de l’Interior del 2008 al 2010.

Jordi Foz. Actual secretari de Transparència i Govern Obert i president del Grup Director de l’Estratègia de lluita contra la corrupció i d’enfortiment de la integritat pública de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, així com vicepresident del Comitè Assessor d’Ètica Pública de la Generalitat de Catalunya.

Martí Olivella. Impulsor de diverses iniciatives ciutadanes d’innovació social sobre lluita noviolenta, participació, moneda local, models d’organització econòmico-política… De l’equip promotor de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció (O3C) que ha organitzat la I Cimera contra la corrupció al Parlament de Catalunya el passat mes de juliol 2020.

Podeu veure la presentació,La ciutadania que s’organitza per influir en la lluita institucional contra la corrupció, en què es recullen les principals fites dels darrers 5 anys.

Més informació a http://governobert.gencat.cat/ca/que-es/estrategia-de-lluita-contra-la-corrupcio/experiencies-internacionals/

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *